Koira.info

Olet täällä: Koirarodut

Lapinporokoira

Kennel Pihlajamäen oivassa artikkelissa Millainen on lapinporokoira? kerrotaan kattavasti tämän koirarodun luonteenpiirteistä ja ominaisuuksista. Erityisesti seuraava seikka on syytä pitää muistissa: Koska lapinporokoirat ovat usein hyvin tarkkoja ihmisen antamista signaaleista, tulisi kouluttajan kiinnittää erityistä huomiota omaan kehon kieleen ja käskytykseen. Kumartelu koiraa kohti, tahaton tuijottaminen ja uhkaavasti annetut käskyt saavat monet lapinporokoirat vastaamaan omistajansa viestittämään uhkaan rauhoittavin signaalein kuten haukottelu, hidastelu ja makaamaan käyminen.

Lapinporokoira kuvattuna viistosti ylhäältä sivustapäin. Koiralla tyyni ilme.
Kuvassa lapinporokoira. Kuvasta kiitos kuuluu nimimerkille Dreaming.

Kuvassa mustaturkkinen lapinporokoira kukkulalla tai jopa vuoren laella katsomassa ja kuulostelemassa. Taivas on sininen ja pilvinen. Kaukaisuudessa metsää.
Kuvassa lapinporokoira. Myös tästä kuvasta kiitos nimimerkille Dreaming.

Kun puhutaan Lapinporokoirasta, tarkoitetaan Kennelliiton rotua numero 284. Lapinporokoira kuuluu kategoriaan FCI 5 Pystykorvat ja alkukantaiset koirat. Rodun tarkempi määritelmä, siis rotumääritelmä, esitellään Suomen Kennelliiton (Finska Kennelklubben ry.) nettisivuilla. Se löytyy menemällä osoitteeseen www.kennelliitto ja klikkaamalla valikosta Koira → Rotumääritelmät.

Samanlaisia koirarotuja


© 2024 Koira.info
Haluat vihjata virheellisestä tai puuttuvasta, mutta tärkeästä tiedosta, tai ehdottaa yhteistyötä? Voit lähettää palautetta tällä lomakkeella.