Koira.info

Olet täällä: Artikkelit

Koirien määrä

Maailmanlaajuisessa mittakaavassa koiria voidaan pitää suuren lukumääränsä johdosta erittäin menestyksekkäänä eläinlajina. Siitä on kiittäminen meitä ihmisiä. Koirien määrän selvittäminen on kuitenkin paljon helpommin sanottu kuin tehty, sillä monet maat eivät miellä sisätiloissa olevia koiria lemmikeiksi. Monin paikoin koirat ovat kulkureita, jotka vaeltavat kylien kaduilla ilman, että kukaan kävisi niitä laskemassa. Yksi kiehtova koirien määrää selvittänyt lähde on koiranruokateollisuus. Yksinomaan Yhdysvalloissa koiranruokaan käytetään 40 miljardia Yhdysvaltain dollaria.

Amerikka ja Eurooppa

Yhdysvalloissa on 42,5 miljoonaa kotitaloutta, joissa on yksi tai useampi koira. Luultavasti Yhdysvalloissa on noin 73 miljoonaa koiraa, Kanadassa kuutisen miljoonaa. Länsi-Euroopassa nelijalkaisia hännänheiluttajaystäviämme on noin 43 miljoonaa. Ranskassa koirat ovat erityisen suosittuja, sillä siellä niitä on vajaat yhdeksän miljoonaa kappaletta. Iso-Britannian saarilla koiria on noin 6,8 miljoonaa eläintä, Italiassa ja Puolassa noin 7,5 miljoonaa. Ukrainassa niitä on hieman yli viisi miljoonaa. Etelä-Amerikan osalta koirapopulaatio on hankalammin arvioitavissa, mutta niitä lienee Brasiliassa peräti 30 miljoonaa lemmikkeinä, Argentiinassa 6,5 miljoonan tienoilla ja Kolumbiassa viiden miljoonan paikkeilla. Australiass on neljä miljoonaa rekisteröityä lemmikkikoiraa. Lisäksi siellä on ehkä peräti kaksi miljoonaa kulkukoiraa, irtolaista, jotka elävät luonnonvaraisina.

Aasia ja Afrikka

Aasian alueella koiria on eniten Kiinassa, jossa tosin koiranomistajan ei tarvitse rekisteröidä eläintä mihinkään julkiseen tietopankkiin, mutta on arveltu Kiinasta löytyvän huimat 110 miljoonaa koiraa. Intiassa monet koirat ovat kulkukoiria, joskin arvioiden mukaan niitä on noin 32 miljoonaa ihmisten omistuksessa ja 20 miljoonaa irtolaisina. Yllätyksellistä on, että väkirikkaassa Japanissa koiria on vain noin 9,5 miljoonaa. Afrikan alueelta koirien lukumäärä on luultavasti kaikkein hankalimmin selvitettävissä, mutta Maailman terveysjärjestö WHO uskoo koiria olevan Afrikassa yhteensä yli 140 miljoonaa, joista 78 miljoonaa ovat lemmikkeinä ja 70 miljoonaa luonnonvaraisesti elävinä.

Yhteensä

Koiria on mahdollisesti 525 miljoonaa kappaletta tällä planeetalla. Tämä on arvioihin perustuva valistunut veikkaus. Koiria ei, kuten edellä on mainittu, monissa paikoissa tarvitse rekisteröidä. Suomessa koiria on noin 600 000 kappaletta. Tämä lukumäärä on Suomen Kennelliiton antama lukumäärä rekisteröidyistä koirista.

Kommentoi ensimmäisenä

Kokemuksista voi kertoa nimimerkillä. Kommentoitaessa julkaisua Koirien määrä sekä Nimimerkki että Kommentti ovat vaadittuja tietoja. Jos haluat antaa yksityisesti palautetta, käytä tätä lomaketta.


© 2024 Koira.info
Haluat vihjata virheellisestä tai puuttuvasta, mutta tärkeästä tiedosta, tai ehdottaa yhteistyötä? Voit lähettää palautetta tällä lomakkeella.