Koira.info

Olet täällä: Artikkelit

Koirahotelli

Suomessa koirahoitoloita toimii eri puolilla maata. Toimijoita tällä alalla on satakunta kappaletta. Osa on perinteisiä kenneleitä, jotka sivutoimenaan tarjoavat ns. majoituspalveluita koirille. Joskus hoitopaikan kanssa samassa paikassa on löytöeläinkoti. Koirahotellista saatetaan käyttää myös nimitystä koirahoitola, pieneläinhoitola, koirakoti, eläinkeskus tai lemmikkieläinhoitola. Kiitos internetin, useimpien koirahotellien yhteystiedot löytyvät googlettamalla ja koirahoitoloiden nettisivuilta.

Monesti sama paikka tarjoaa hoitopalveluita myös kissoille. Koirahoitolassa eläimelle voidaan muonan ja makuupaikan lisäksi olla saatavilla erilaisia lisäpalveluita, kuten turkin trimmaus ja pesu, kynsien leikkuu, hieronta, mikrosirutus, akupunktia ja eläinlääkäripalvelut.

Esimerkiksi Mynämäellä toimii pieneläinhoitola Päivin karvaturrit, joka sijaitsee Komerintiellä. Jämsässä on Pyyhkäyksen Pilttuut Oy osoitteessa Arontie 30. Turussa vaikuttaa Suvimarjan Kennel, jonka katuosoite on Samppaantie 486. Koirahoitoloita löytyy myös Tuusulasta, Siuntiosta, Helsingistä, Kiimingistä, Hämeenkoskelta, Porista, Pakaalta, Yläneeltä, OItista, Ylivieskasta, Riihimäeltä, Järvenpäästä, Vehniästä, Seinäjoelta, Kotkasta ja Siikaisista. Näiden ja muiden koirahoitoloiden ajan tasalla olevat yhteystiedot löytyvät palveluntarjoajan omilta nettisivuilta.

Valittaessa koirahoitola on syytä ensinnä miettiä, tarvitaanko eläimelle vain päivähoitopaikka vai kenties pitkäaikaishoitopaikka. Pitkäaikaisempi hoitopaikka voi tulla tarpeeseen jos esimerkiksi ollaan matkoilla. Se voi kustannuksiensa osalta olla lompakolle melkoinen koettelemus, sillä koirasta saatetaan veloittaa sen koon mukaan esimerkiksi 20 euroa vuorokaudelta. Hintaan yleensä sisältyy hoitolassa tarjottava ruoka. Usein yli kuukauden pituisista hoitojaksoista kannattaa pyytää alennusta ja mahdollisuuksien mukaan vertailla eri palveluntarjoajia.

Kommentoi ensimmäisenä

Kokemuksista voi kertoa nimimerkillä. Kommentoitaessa julkaisua Koirahotelli sekä Nimimerkki että Kommentti ovat vaadittuja tietoja. Jos haluat antaa yksityisesti palautetta, käytä tätä lomaketta.


© 2023 Koira.info
Haluat vihjata virheellisestä tai puuttuvasta, mutta tärkeästä tiedosta, tai ehdottaa yhteistyötä? Voit lähettää palautetta tällä lomakkeella.