Koira.info

Olet täällä: Koirarodut

Shiba

Suomen Shiba Ry:n nettisivuilla mainitaan artikkelissa Shibaa harkitsevalle, että monilla shiboilla on voimakas metsästysvietti, mutta jos koira saapuu perheeseen pentuna ja pääsee “pitkään ja huolella” tutustumaan muihin lemmikkeihin, kuten kissoihin, ei ongelmia pitäisi tulla. Toisaalta artikkelissa mainitaan myös: Shibat metsästävät usein mielellään kaikenlaista pienriistaa ampiaisista metsämyyriin, joten pienten saaliseläinten, kuten marsujen, kanien, lintujen ja liskojen suhteen voi olla haastavampaa.

Valokuva kahdesta vetreästä shibasta seisomassa seinää tai autotallin ovea vasten niin, että eläimet ovat sivuttain kuvaajaan päin ja päät kääntyneet kohti kameraa.
Kuvassa valko- ja punaturkkinen shiba. Kuvasta kiitos nimimerkille Dreaming.

Kun puhutaan Shibasta, tarkoitetaan Kennelliiton rotua numero 257. Shiba kuuluu kategoriaan FCI 5 Pystykorvat ja alkukantaiset koirat. Rodun tarkempi määritelmä, siis rotumääritelmä, esitellään Suomen Kennelliiton (Finska Kennelklubben ry.) nettisivuilla. Se löytyy menemällä osoitteeseen www.kennelliitto ja klikkaamalla valikosta Koira → Rotumääritelmät.

Samanlaisia koirarotuja


© 2024 Koira.info
Haluat vihjata virheellisestä tai puuttuvasta, mutta tärkeästä tiedosta, tai ehdottaa yhteistyötä? Voit lähettää palautetta tällä lomakkeella.