Koira.info

Olet täällä: Koirarodut

Rottweiler

Rotikan kroppa on lihaksikas, voimakas. Pää on leveä ja sitä koristaa leveä, musta nenä. Huolimatta ulkonäöstään rottweiler on tyyni, rohkea ja omistautunut perheelleen. Rottweiler saattaa polveutua italialaisesta mastiffista, joita muinaiset roomalaiset käyttivät vartijoina levittäytyessään Eurooppaan. Roomalaiset käyttivät mastiffin kaltaisia älykkäitä, voimakkaita koiria karjan vartijoina. Luultavasti noin 2000 vuotta sitten tapahtuneen roomalaisten sotaretken jäljiltä rottweiler kulkeutui Alppien yli nykyisen Saksan alueelle.

Rottweiler Odi
Kuvassa 7-vuotias urospuolinen Odi. Kuvasta suuri kiitos Maaritille.

Kun puhutaan Rottweilerista, tarkoitetaan Kennelliiton rotua numero 147. Rottweiler kuuluu kategoriaan FCI 2 Pinserit, snautserit, molossityyppiset ja sveitsinpaimenkoirat. Rodun tarkempi määritelmä, siis rotumääritelmä, esitellään Suomen Kennelliiton (Finska Kennelklubben ry.) nettisivuilla. Se löytyy menemällä osoitteeseen www.kennelliitto ja klikkaamalla valikosta Koira → Rotumääritelmät.

Samanlaisia koirarotuja


© 2024 Koira.info
Haluat vihjata virheellisestä tai puuttuvasta, mutta tärkeästä tiedosta, tai ehdottaa yhteistyötä? Voit lähettää palautetta tällä lomakkeella.