Koira.info

Olet täällä: Neuvoja koiranomistajille

Paikkoja, joissa sinun ei tulisi vierailla lemmikkisi kanssa

Lemmikit ovat psykologisesti tärkeä kumppani ja tuki monelle ihmiselle. Vaikka on aina mukavaa ottaa karvainen ystäväsi mukaan matkoillesi, joissakin paikoissa lemmikkieläimet eivät ole sallittuja tai niitä ei ole turvallista ottaa mukaan. Sekä lemmikille itselleen että muille voi olla vaaraa lemmikistä joissain tapauksissa. Seuraavassa on muutamia esimerkkejä paikoista, joissa ei kannata vierailla lemmikkisi kanssa:

Kansallispuistot ja luonnonsuojelualueet: Monissa kansallispuistoissa ja luonnonsuojelualueilla ei sallita lemmikkieläimiä, koska lemmikkieläinten ja villieläinten turvallisuus voi olla uhattuna. Lemmikki voi joutua vaaraan monella tavalla tai sitten lemmikki voi aiheuttaa vaaraa ympäröivälle luonnolle. Pahimmillaan villieläimet voivat hyökätä lemmikin kimppuun tai lemmikki voi karata ja kadota.

Museot ja taidegalleriat: Monet museot ja taidegalleriat saattavat sallia lemmikkieläinten käytön, mutta monet niistä eivät salli sitä taideteosten tai esineiden vahingoittumisen vuoksi. Lemmikki voi myös häiritä toisia museossa kävijöitä. Lemmikki voi vaurioittaa tai vahingoittaa museossa esillä olevia esineitä.

Uskonnolliset paikat: Joissakin uskonnollisissa paikoissa ei ehkä sallita lemmikkieläimiä uskonnollisten tapojen tai hygieniaan liittyvien huolenaiheiden vuoksi. Lemmikki voi myös häiritä järjestettävää seremoniaa.

Vilkkaat ostosalueet: Vilkkaat ostosalueet eivät ehkä ole paras paikka tuoda lemmikkiäsi, sillä väkijoukko ja melu voivat olla niille ylivoimaisia ja stressaavia. Lemmikki voi itse voida huonosti. Lemmikki voi myös aiheuttaa vaaratilanteita toisille asiakkaille. Kauppakeskuksissa lemmikkien mukaan ottaminen on kielletty. Sama koskee useita ravintoloita.

Rannat ja uima-altaat: Joillakin rannoilla ja uima-altailla ei ehkä sallita lemmikkieläinten tuomista hygienia- tai turvallisuuskysymysten vuoksi. Lemmikkien tuominen uimarannalle voi myös häiritä toisia uimareita.

Elintarvikemarkkinat ja ravintolat: Monissa elintarvikemarkkinoilla ja ravintoloissa ei sallita lemmikkieläimiä terveys- ja turvallisuusmääräysten vuoksi. Myös viranomaismääräykset voivat kieltää lemmikin tuomisen ravintolaan. Kyse ei siis ole ravintolan omistajien tekemästä linjauksesta vaan viranomaismääräyksestä.

Julkinen liikenne: Lemmikkieläimet eivät ehkä ole sallittuja tietyissä julkisissa liikennevälineissä, kuten busseissa, junissa ja metroissa. Poikkeus tietenkin on erityinen omistajan kanssa kulkeva opaskoira. Julkisessa liikenteessä lemmikki voi myös hermostua ja aiheuttaa vaaratilanteita toisille matkustajille. Toiset matkustaja voivat myös kokea lemmikin häiritsevänä ja ehkä myös uhkaavana.

Sokean saattajana ja apuna kulkeva opaskoira on poikkeus näihin sääntöihin. Opaskoirat saavat mennä omistajansa kanssa useisiin sellaisiin paikkoihin, joihin lemmikkejä ei muuten päästetä tai oteta. Opaskoirat ovat omistajalleen tärkeä tuki ja apu, minkä vuoksi opaskoira saa kulkea omistajan kanssa moneen paikkaan, minne ei muuten lemmikin kanssa ole asiaa.

Monessa paikassa voi ovessa olla kyltti tai merkki, jossa kerrotaan, saako paikkaan mennä lemmikin kanssa vai ei. Jos merkintää ei ole, asiaa voi kysyä. Lemmikkien sallittuudesta voi myös tutkia katsomalla paikan nettisivut tai.

On aina tärkeää tarkistaa etukäteen, sallitaanko lemmikkieläimet tietyssä paikassa, jotta vältytään hankaluuksilta tai pettymyksiltä. Vaikka ei itse kokisi lemmikin mukaan ottamista ongelmalliseksi, muut ihmiset voivat kokea lemmikit häiritseväksi. Kannattaa siis aina miettiä minne lemmikin kanssa menee.

Kommentoi ensimmäisenä

Kokemuksista voi kertoa nimimerkillä. Kommentoitaessa julkaisua Paikkoja, joissa sinun ei tulisi vierailla lemmikkisi kanssa sekä Nimimerkki että Kommentti ovat vaadittuja tietoja. Jos haluat antaa yksityisesti palautetta, käytä tätä lomaketta.


© 2024 Koira.info
Haluat vihjata virheellisestä tai puuttuvasta, mutta tärkeästä tiedosta, tai ehdottaa yhteistyötä? Voit lähettää palautetta tällä lomakkeella.