Koira.info

Olet täällä: Neuvoja koiranomistajille

Mistä koiran voi hankkia?

Etsitkö koiraa? Tällä sivulla kerrotaan Suomen tilanteesta — siitä kuinka koiran voi hankkia kotimaasta. Ulkomaiden koiratarjonta on toki kattavampi ja haastavampi, ettei siihen tässä kirjoituksessa pureuduta.

Suomessa koiria myydään esimerkiksi Koiratori.com-sivustolla. Se on koiranmyynti- ja ostoilmoituksia julkaiseva nettisivusto, jossa on satojen rekisteröityneiden koirankasvattajien tiedot. Nettisivuston etusivulla on huima luettelo usein yksityiskohtaisesti kuvatuista luovutusikäisistä koirista, joita omistajat eri puolilla Suomea myyvät. Sellaiset ilmoitukset, joiden yhteydessä näkyy vihreä OK-merkki ja teksti “Varmennettu ilmoitus”, tarkoittaa sitä, että ilmoittajan henkilöllisyys on varmistettu ja hänen yhteystietonsa on todennettu. Koiratori.com-sivustolla ilmoitetaan kotimaisten haukkujen lisäksi myös eräitä yksilöitä esimerkiksi Virosta. On kuitenkin syytä suhtautua ulkomaisiin ilmoituksiin tavanomaista hieman korkeammalla epäluuloisuusasteella, sillä mikäli kaupanteon varrella tai sen jälkeen tulee ongelmia, asioiden selvittäminen voi olla hankalampaa kuin jos molemmat osapuolet olisivat Suomesta.

Lemmikkipalstat.net on toinen hyvin suosittu koirien ilmoituspalsta. Sivustolla on erikseen kategoriat sellaisille koirille, joita annetaan, sijoitetaan, myydään, ostetaan ja myös kadonneille sekä kodittomille yksilöille on omat palstansa. Lemmikkipalstat.netin pitäjä haluaa erikseen muistuttaa kävijöilleen, ettei varausmaksua huijaustapausten vuoksi kannata maksaa sellaiselle myyjälle, joka on ilmoittanut pelkästään sähköpostiosoitteensa. Jos koiraan kuuluu varausmaksu, siitä kehotetaan sopimaan puhelimitse ja mieluusti sellaisesta puhelinliittymästä, joka ei ole prepaid-liittymä.

Edellä mainittujen sivustojen lisäksi monipuolisempia koirailmoituksia esitellään esimerkiksi Tori.fi-sivustolla, jossa koiria on eri puolilta Suomea tällä hetkellä 937 kappaletta myytävänä ja 333 ostettavana. Koirien osto- ja myynti-ilmoitukset on jaoteltu maakunnitain siten, että Uudellamaalla, Pirkanmaalla ja Pohjois-Pohjanmaalla on eniten myynti-ilmoituksia. Torin lisäksi koiria ilmoitetaan Keltaisessa Pörssissä, Facebookin melko suositulla Myydään & ostetaan koiria -ilmoituspalstalla, Koirat24:n torilla, Ilmoitusoppaassa, Verkkopirkossa, Eläin.fi-sivustolla, myös sekalaisia tunteita herättävällä Suomi24:n keskustelualueella on oma palstansa myytäville ja ostettaville koirille.

Kommentoi ensimmäisenä

Kokemuksista voi kertoa nimimerkillä. Kommentoitaessa julkaisua Mistä koiran voi hankkia? sekä Nimimerkki että Kommentti ovat vaadittuja tietoja. Jos haluat antaa yksityisesti palautetta, käytä tätä lomaketta.


© 2024 Koira.info
Haluat vihjata virheellisestä tai puuttuvasta, mutta tärkeästä tiedosta, tai ehdottaa yhteistyötä? Voit lähettää palautetta tällä lomakkeella.