Koira.info

Olet täällä: Neuvoja koiranomistajille

Koiravakuutus

Useat vakuutusyhtiöt tarjoavat vakuutustuotteita kodin, ajoneuvon, mutta myös lemmikkieläimen turvaksi. Vakuutusyhtiö tarjoaa usein erikseen räätälöityjä vakuutuksia koirille, kissoille ja hevosille. Koiravakuutuksen ottaminen voi olla rahanarvoinen hankinta, sillä monet rotukoirat maksavat paljon ja yllättävät eläinlääkärikulut voivat kirpaista. Koiran arvoinen vakuutus takaa parhaan mahdollisen hoidon eläimelle kun se sitä tarvitsee. Vaikka vakuutustuotteet vaihtelevat vakuutusyhtiöiden mukaan, on eräitä yleispäteviä seikkoja, joita useimmat niistä noudattavat. Esimerkiksi aivan vastasyntynyttä pentua ei voi yleensä vakuuttaa, vaan pennun on oltava vähintään tietyn viikon ikäinen — esimerkiksi kuuden viikon ikäinen. Lisäksi vakuutuksen ottaminen voi edellyttää tuoretta eläinlääkärin lausuntoa ja vakuutusmäärän on usein vastattava koiran käypää arvoa.

Eläimen käypä arvo on koiran ostohinta. Mikäli koiran arvo nousee esimerkiksi näyttelyissä tai kilpailuissa menestymisen johdosta, Suomen Kennelliitto voi ainakin Lähitapiolan vakuutustuotteen yhteydessä määritellä koiran arvon. Sekarotuisen tai sellaisen koiran, jota ei ole rekisteröity, vakuutusmäärä on tyypillisesti huomattavasti matalampi kuin rekisteröidyn ja puhdasrotuisen yksilön.

Yksityiskohtia

Koiravakuutukseen voi liittää vakuutusyhtiöstä riippuen monesti erilaisia komponentteja, kuten henkivakuutuksen, eläinlääkärikuluvakuutuksen ja vastuuvakuutuksen. Esimerkiksi vastuuvakuutus voi olla tarpeellinen jos koira aiheutta esine- tai henkilövahinkoja. Eläinlääkärikuluvakuutus puolestaan voi korvata osan tai kaikki eläimen sairaudesta tai tapaturman hoitamisesta ja tutkimisesta koituvista menoista. Henkivakuutus on nimensä mukaisesti rahallinen turva tilanteessa, jossa koira kuolee tai katoaa. Käyttökoiralle voi olla saatavilla omanlaisensa vakuutus, jonka hankkimista etenkin metsästys-, palvelus-, agility- tai jalostuskoiran omistajan voi olla syytä harkita: vakuutus voi auttaa tilanteessa, jossa koira menettää käyttöominaisuutensa tapaturmaisesti tai sairauden myötä.

Koiravakuutuksesta käytetään eri vakuutusyhtiöissä eri nimityksiä. Mainittakoon, että Ifissä koiravakuutukset löytyvät kategoriasta Eläinvakuutus, johon myös kissat ja hevoset on luokiteltu. Kuten muidenkin vakuutusten yhteydessä, vakuutusten keskittäminen voi tuoda rahanarvoisia etuja. Samoin vakuutuksen tilaaminen netistä voi tuoda muutaman euron säästön. Esimerkiksi jos on jo entuudestaan kotivakuutus ja autovakuutus If-vakuutusyhtiöstä, lienee taloudelliselta kantilta ajateltuna parasta ottaa myös koiravakuutus samasta talosta. Toki vakuutusehtoihin on syytä tutustua etukäteen ja miettiä, kattaako vakuutus juuri oman koiran tarpeet.

Kommentoi ensimmäisenä

Kokemuksista voi kertoa nimimerkillä. Kommentoitaessa julkaisua Koiravakuutus sekä Nimimerkki että Kommentti ovat vaadittuja tietoja. Jos haluat antaa yksityisesti palautetta, käytä tätä lomaketta.


© 2024 Koira.info
Haluat vihjata virheellisestä tai puuttuvasta, mutta tärkeästä tiedosta, tai ehdottaa yhteistyötä? Voit lähettää palautetta tällä lomakkeella.