Koira.info

Olet täällä: Neuvoja koiranomistajille

Koiranpennun ruokkiminen

Ruokakaupassa on hyllymetreittäin ruokatarvikkeita meille ihmisille — nykyään samanlainen tilanne on koirilla. Runsaudenpulasta voi johtaa hankaluuksiin, kun mietitään sopivinta muonavaihtoehtoa koiranpennulle. Koiranpentu ei tietenkään itse pysty osoittamaan mikä sille olisi sopivinta, ja jos pystyisikin, se suosittelisi vain herkkupaloja… Sen vuoksi omistajan harteilla on organisoida paras mahdollinen ruokajärjestely kasvavalle koiralle.

Koiran ruokavalio vaikuttaa merkittävästi eläimen terveydentilaan ja hyvinvointiin. Terveellinen, tasapainoinen ruokavalio johtaa osaltaan terveeseen, tasapainoiseen koiraan. Eläinlääkäriltä voi kysellä suosituksia siitä, mitä pennulle on syytä tarjota ruokakuppiin ja samoin kysellä häneltä ruokinta-ajoista.

Yksityiskohtia

Kasvava koiranpentu tarvitsee sopivan annoksen proteiinipitoista, rasvoja, vitamiineja, mineraaleja ja hiilihydraatteja. Sekä paljon raitista vettä. Jotta koiranpentua voisi ruokkia sen rodulle sopivalla tavalla, on toki oltava käsitys siitä, minkä kokoiseksi koria kasvaessaan tulee. Onhan suuri ero sillä, onko pennusta odotettavissa täysikasvuisena chihuahua vai tanskandoggi. Pienikokoisten rotujen edustajat kypsyvät nopeasti. Niiden aineenvaihdunta voi olla isojen rotujen pentuja nopeampi. Pienikokoisten rotujen yksilöt voivat tarvita ruokaa, joka on helposti pureskeltavissa ja joka on energiarikkaampaa kuin suurempien rotujen edustajien kohdalla.

Ruoka-ajat ja annoskoot

Pennun kohdalla voi olla järkevää miettiä säännöllinen ruokkimisrutiini, jotta pennun vatsa ei mene sekaisin eikä ryhdy murisemaan. Alle 12-viikkoiset pennut voivat tarvita ruokaa kolme tai neljäkin kertaa päivässä. Kolmen kuukauden virstanpylvään saavutettuaan ruokintaa voi harventaa kahdesta kolmeen kertaan päivässä. Ruoka-annosten suuruudessa on syytä hankkia konsulttiapua joko eläinlääkäriltä, koirankasvattajilta tai vaikkapa luotettavista lähteistä internetistä. Vaikka koiranruokapakkauksessa olisi ohjeet ruoka-annoksen kooksi, se ei ole yleismaailmallinen kaikkiin koirarotuihin parhaalla tavalla istuva suositus.

Kommentoi ensimmäisenä

Kokemuksista voi kertoa nimimerkillä. Kommentoitaessa julkaisua Koiranpennun ruokkiminen sekä Nimimerkki että Kommentti ovat vaadittuja tietoja. Jos haluat antaa yksityisesti palautetta, käytä tätä lomaketta.


© 2024 Koira.info
Haluat vihjata virheellisestä tai puuttuvasta, mutta tärkeästä tiedosta, tai ehdottaa yhteistyötä? Voit lähettää palautetta tällä lomakkeella.